torsdag den 16. november 2017

Historien bag computerhardware – oversat af computere

På Wikipedia kan man læse historien bag computer hardware, og den har jeg så tilladt mig at oversætte med det smarte påfund “Google translate”:
Historie computer hardware omfatter hardware, dens arkitektur, og dens indvirkning på software. De elementer af computerudstyr har undergået en væsentlig forbedring i forhold til deres historie. Denne forbedring har udløst en global anvendelse af teknologi, performance er blevet bedre, og prisen er faldet. computere er tilgængelige for stadig større dele af verdens befolkning. Computing hardware er blevet en platform for anden anvendelse end beregning, såsom automatisering, kommunikation, kontrol, underholdning og uddannelse. Hvert felt igen har pålagt sine egne krav om hardware, der har udviklet sig som reaktion på disse krav. 
Von Neumann arkitektur forener vores nuværende computing hardware implementeringer. Da digitale computere stole på digital opbevaring, og en tendens til at være begrænset af størrelsen og hastigheden af hukommelse, historie computer datalagring er bundet til udviklingen af computere. De vigtigste elementer i computerudstyr gennemføre indvinding: input, output, hukommelse, og processor. En processor er sammensat af kontrol og DataPath. I von Neumann arkitektur, kontrol af DataPath er lagret i hukommelsen. Dette gav mulighed for kontrol for at blive en automatisk proces; den DataPath kunne under software kontrol, måske i forbindelse med begivenheder. Begynder med mekanisk datapaths såsom abacus og astrolabe, hardware startes ved hjælp af analoger til en beregning, herunder vand og endda luft som de analoge mængder: analog computere har brugt længder, belastninger, spændinger og strømme til at repræsentere resultaterne af beregninger. I sidste ende strøm eller spænding blev standardiseret, og derefter digitaliseret. Digital computing elementer har varieret fra mekaniske redskaber, til elektromekaniske relæer, at vakuumrør, at transistorer, og til integrerede kredsløb, som alle er i øjeblikket ved at implementere det von Neumann arkitektur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi kan da lidt af hvert

WEBDESIGN Vores mål er at hjælpe vores kunder med at skabe en stil og et design, der matcher den grafiske opsætning, skaber overensstemme...